Kleine Stapjes

Vanaf eind februari zijn door de Corona-maatregelen ook de muziek- en theatervoorstellingen in de Halde per direct gestopt. Dagelijks vindt er overleg plaats om verantwoorde keuzes te maken ten aanzien van de Corona, waarbij onze veiligheid voorop staat. Daarin wordt telkens gekeken of, wanneer en in welke vorm de vele activiteiten binnen Scorlewald weer vorm kunnen krijgen. Zo ook of er mogelijkheden zijn om weer voorstellingen op de zaterdagavond te kunnen organiseren.

In kleine stapjes proberen we ons culturele leven weer voorzichtig uit te breiden. Afgelopen week is de ochtendopening al in aangepaste vorm gestart. Twee huizen per ochtend op ruime afstand van elkaar, zodat ieder huis eenmaal per week kan deelnemen aan de ochtendopening. 

In de zomervakantie waren we begenadigd met stralend mooi weer, waardoor het mogelijk was om buitenconcerten te organiseren. Zo werd er verdeeld over drie weken een serie tuinconcerten aan huis gebracht of in de open tent op het sportveld bezocht. Volgens een dagroostertje kwam ieder huis opeenvolgend aan de beurt.

Ondertussen zijn we ook aan het onderzoeken hoe we weer binnenvoorstellingen kunnen aanbieden. Welk soort voorstellingen zijn er mogelijk en hoe groot kan het publiek zijn? Een eerste stap die we kunnen zetten, is het draaien van films. In de zaal op groot scherm kunnen huizen per tourbeurt film komen kijken. Een aantrekkelijk voordeel hiervan is dat ieder huis zelf zijn eigen film mag uitkiezen.