Eerste Livestream-Concert Scorlewald

De kop is er af ! Zaterdagavond hebben we de eerste live-uitzending van Scorlewald Cultureel kunnen kijken, met een concert van 'Jupé Heartsongs'. Julia en Peter hebben ons de eerste voorzet gegeven met een mooi luisterliedjes-programma. In een hele grote lege zaal voor de camera, hebben zij ons toch een intieme sfeer weten te brengen.

In de woonhuizen is op laptops en aangekoppelde grote beeldschermen naar het concert gekeken. De Wifi-ontvangst was op de huizen echter heel verschillend. Bij enkele huizen was het beeld redelijk stabiel; bij andere huizen was telkens 'buffering' of verbrak helemaal de verbinding. De vele feedback die we uit de huizen kregen, laat wel zien dat er enorm wordt meegeleefd. Reden te meer om binnen Scorlewald te kijken welke mogelijkheden we hebben om deze verbindingsproblemen op te lossen.

Om concerten en theatervoorstellingen goed te kunnen weergeven, kom je niet weg met een eenvoudige webcam en binnenboord-microfoon. Onze bedoeling is om de geluidskwaliteit die we in onze zaal belangrijk vinden, zo dicht mogelijk te benaderen. Deze hogere kwaliteit van geluid (en beeld) stelt ook eisen aan de internet-sterkte. Voordat het een heel technisch verhaal wordt; daar willen we dus mee aan het werk.